Get Adobe Flash player

Germaniul organic

germaniul organic
Germaniul - element chimic

Germaniul face parte din aceeași grupă a IV-a ca și carbonul și siliciul comportându-se în reacțiile chimice asemănător cu acestea.

Germaniul se găsește în natură în cantități mici, sub formă de minerale proprii, ca și în unele minereuri de plumb, zinc și în unele varietăți de cărbuni. Formează combinații în stare de valență doi și patru. Germaniul pur are excelente proprietăți semiconductoare și se utilizează la fabricarea semiconductoarelor (pentru diode, tranzistoare etc.).

Germaniul organic

Germaniu organic conținut de ciuperca Ganoderma Lucidum este un antioxidant puternic ce leagă radicalii liberi, având acțiune imediată. Micșorează senzația de durere și îmbunătățește aprovizionarea celulelor și țesuturilor cu oxigen.
Compusul germaniu organic este un microelement important care poate să optimizeze potențialul electric al celulelor. Prin funcția sa de optimizare a aportului de oxigen la nivel sanguin îmbunătățește activitatea țesuturilor, mărind disponibilul de oxigen la nivelul organelor și sistemelor, eliminând efectele sangvine ale policlorurii de benzen și a toxinelor alimentare.
Corpul uman este compus din celule cu potențial electric. Atunci când un organism devine disfuncțional, potențialul electric se modifică. Entitatea de bază a potențialului electric este electronul și în corpul uman, iar ionii de hidrogen sunt un factor de influență.
Germaniul schimbă potențialul anormal într-unul normal. Pentru că germaniul este semiconductor neutru, electronii acestuia îndepărtează rapid alte substanțe.
Deoarece compusul organic se află în strânsă legătură cu hidrogenul, germaniul are o funcție de dehidrogenare, acționând ca o reacție oxigen-hidrogen, care se autolimitează ulterior. Această funcție favorizează folosirea mai eficientă a oxigenului.
Menținerea homeostazei organismului nostru necesită aproximativ 1000 ml de oxigen, care trebuie să ajungă la nivelul fiecărei celule. Această cantitate de oxigen este asigurată, în cazurile ideale, de oxigenarea corespunzătoare a sângelui. Astăzi însă, ca urmare a tehnologizării societății moderne, are loc o limitare crescândă a sursei de oxigen. Dacă, în urmă cu o sută de ani, conținutul de oxigen al aerului era de 22%, astăzi este, în medie, de 19%, iar în orașele mari, de numai 12-15%.
Poluarea tot mai accentuată a mediului înconjurător, consumul alimentelor și al băuturilor prelucrate prin tehnologii moderne (care duc la creșterea conținutului de substanțe nocive), stresul, iluminatul artificial, sedentarismul, absența exercițiilor fizice reduc cantitatea de oxigen care ajunge la celulele organismului. În cazul în care celulele nu sunt aprovizionate cu oxigen suficient, acestea se orientează spre o altă sursă de energie, spre metabolismul anaerob, ceea ce conduce la perturbarea procesului metabolic al celulelor.
Analizele efectuate după consumul de germaniu organic au arătat faptul că volumul de oxigen din organism a crescut semnificativ.

Efectele benefice ale Germaniului organic sunt:
 • - scăderea vâscozității sângelui și catifelarea pielii;
 • - crește capacitatea de concentrare și dispare senzația de oboseală datorită nivelului crescut de oxigen;
 • - stimulează circulația sângelui la nivelul extremităților;
 • - este eficient în accidentele vasculare cerebrale și efectele lor, cum ar fi paralizia, crescând cantitatea de oxigen la nivelul creierului;
 • - produce un somn adânc și liniștit;
 • - regenerează celulele slăbite, îmbătrânite, care-și vor recupera vitalitatea;
 • - întinerește organele corpului;
 • - elimină rapid consecințele intoxicării cu monoxid de carbon și a intoxicării acute cu medicamente;
 • - tratează melancolia, psihoza senilă, epilepsia;
 • - tratează bolile cardiace, în special angina pectorală;
 • - ameliorează simptomele cauzate de afecțiuni ale prostatei;

- previne recidiva tumorilor maligne după intervenția chirurgicală, suprimând activitatea celulelor canceroase și prevenind metastazarea. Are un efect mai puțin vizibil în fazele terminale ale cancerului.

Administrarea de germaniu organic conduce la o stare de confort psihic, oboseala dispare, corpul se revigorează, somnul devine mai eficient, culoarea tenului se îmbunătățește și starea de nervozitate dispare. Persoanele cu o stare generală bună cărora li se va administra germaniu pot înregistra o creștere a capacității mentale, a energiei, a imunității.
Germaniul organic este eficient în tratamentul următoarelor afecțiuni: ateroscleroză, encefaloragie și complicațiile sale, epilepsie, stupoare, intoxicație cu monoxid de carbon, alte intoxicații medicamentoase acute, hemiplegie, ulcer gastric, tulburări de menopauză, boli cardiace (angină pectorală), psihoză senilă, reumatism cronic, sindromul Raynaud, ca analgezic pentru bolnavii de cancer. Pe baza unor experimente s-a dovedit că germaniul organic pătrunde în corpul uman fără a-l periclita în vreun fel și nu prezintă fenomene de acumulare reziduală fiindcă nu are efecte adverse deoarece după ce germaniul este absorbit complet și supus metabolismului, el este complet eliminat din organism.
Perioada de eliminare variază în funcție de constituția fiecărui organism, fiind între 20-30 ore. Nu există efecte adverse. Germaniul nu este dăunător.
Deși reacțiile organismului variază de la caz la caz, în general, după câteva zile de tratament, timpul necesar excreției și cantitatea acestora crește. De asemenea, excrețiile își modifică și culoarea. Aceste reacții nu trebuie să dea motive de îngrijorare, fiindcă ele reflectă eficiența germaniului. Persoanele ale căror organisme conțin proteine denaturate pot prezenta urticarie după câteva zile de tratament. Conceptul medical chinezesc cunoscut sub numele de „efectul reacțiilor inverse” susține că simptomele se vor înrăutăți înainte de a se ameliora. Este necesară administrarea în continuare. Toate simptomele vor dispărea în 5-7 zile.