Triterpenoidele şi Adenozinele sunt două componente de baza din cele peste două sute de elemente benefice pe care le conţine Ganoderma Lucidum.
Ganoderma Lucidum este unica sursă cunoscută a grupului de triterpenoide, sau acizi ganoderici, care au o structură moleculară similară cu hormonii steroizi. Acidul triterpenoid Ganodermic (agent antialergic, reduce colesterolul și presiunea sanguină).Triterpenoidele fortifică sistemul digestiv și construiesc protecția împotriva alergiilor cauzate de antigene. Reduc colesterolul și conținutul de substanțe grase, activează nucleele celulelor.
Adenozina este o nucleotidă compusă dintr-o moleculă de adenină legată de o monozaharidă (ribofuranosă).
Adenozina joacă un rol important în procesele biochimice, cum ar fi schimburile de energie cum ar fi adenozina trifosfat (ATP) și adenozina difosfat (ADP), precum și în transmiterea semnalelor ca adenozina monofosfat ciclică (cAMP). Răspunsul celulelor la adenozină se face prin intermediul a patru subtipuri de receptori cunoscuți (A1, A2A, A2B și A3). Este, de asemenea, un inhibitor neurotransmițător, se crede că joacă un rol important în inducerea stării de somn și inhibarea capacității de a sta treaz, cu cât un organism stă mai mult în stare de veghe nivelul de adenozină monofosfat ciclică creștere cu fiecare oră.
Concentrația normală de adenozină din țesuturi este de aproximativ 300 rM; totuși, atunci când apar distrugeri la nivel celular (de exemplu, în inflamarea sau ischemia țesutului), această concentrație crește rapid la valori cuprinse între 600 și 1200 rM). Astfel, în cazul apariției unor factori ce amenință integritatea celulară, principala funcție a adenozinei este aceea de citoprotecție, de prevenire a deteriorării țesutului în cazul hipoxiei, ischemiei și atac de apoplexie. Activarea receptorilor A2A produce o întreagă gamă de reacții care, în general, pot fi clasificate drept antiinflamatoare.
Adenozina este considerat a fi un agent antiinflamator al receptorilor A (2A). Prin aplicarea unui tratament local cu adenozină pe leziunile care apar la nivelul membrelor din cauza diabetului zaharat la animalele de laborator s-a demonstrat o creștere foarte importantă a capacității de regenerare și vindecare a țesuturilor. Administrarea locală de adenozină pentru vindecarea dificilă a plăgilor și a diabetului zaharat la om, este în prezent în curs de investigații clinice.
Prin natura structurii ei cofeina se fixează pe unii din receptorii specifici adenozinei. Efectul terapeutic al adenozinei poate fi, prin urmare încetinit la persoanele care consumă cantități mari de alimente bogate în methilxantină (de exemplu, cofeina, din cafea și ceai, sau teobromina, din ciocolată).