Get Adobe Flash player
ganoderma

Ganoderma Lucidum

Planta minune a sănătății și longevității mit sau realitate

ganodermaMoartea poate fi amânată? Timpul poate fi dat înapoi? Această întrebare a preocupat omenirea de-a lungul istoriei.

Cele mai vechi texte ale noastre descriu cunoștințele despre bine și rău. Un arbore al vieții descrie nemurirea... și chiar o fântână a tinereții. Căutarea nemuririi i-a determinat pe exploratori să studieze tainele pământului și să descopere dacă aceasta aparține de domeniul mitologiei sau al realității. Aceste studii au dus la descoperirea de noi lumi și distrugerea vechilor civilizații.
Una dintre cele mai mari influențe ale timpurilor moderne pare să fie conștientizarea oamenilor că trebuie să se întoarcă la natura lor de bază, la organic. Deși dezvoltarea adusă de tehnologie poate face viața oamenilor mai ușoară, foarte mulți caută cele mai bune alternative organice, care s-a demonstrat că sunt mai eficiente datorită formei lor naturale, cum este și Ganoderma Lucidum, cunoscută și sub numele doar de „Ganoderma”.
Considerată de chinezi ca fiind „Regele miraculos al plantelor”, Ganoderma Lucidum este deosebit de căutată pentru proprietățile sale medicinale care îmbunătățesc capacitatea organismului de a se vindeca, în timp ce-l ajută pe cel care o folosește să își mențină forma fizică într-o stare bună. Pe lângă faptul că sporește longevitatea, Ganoderma Lucidum are proprietatea unică de a contribui la întărirea sistemului imunitar.
Destul de rară în vest, Ganoderma Lucidum a fost venerată ca plantă medicinală de către împărații marilor dinastii japoneze și chineze, a putut fi accesibilă numai claselor superioare și bogate ale societății care au avut șansa să fie primii care au descoperit efectele ei miraculoase.
Fiind adoptată ca un simbol al împăraților chinezi, care sunt considerați a fi regii ierburilor, această ciupercă remarcabilă a devenit principala resursă de studiu, o forță a vieții care făcea ca dinastiile lor să fie eterne. Ganoderma este reprodusă în mii de picturi chinezești din antichitate unde prezența ei simbolizează viața lungă. Imortalizată în textul medical din antichitatea chinezească numit Sheng Nong ca fiind o iarbă superioară cu o nesecată resursă de energie.
Băută împreună cu ceaiurile lor speciale și fierturi de ciuperci pentru a obține o vitalitate crescută și o viață lungă. Ganoderma Lucidum se crede că era prezentă în „elixirul tinereții eterne”, căutat în mod constant de taoiștii din vechime.
Ciuperca cunoscută și sub numele de „Reishi”, „Lingzhi” sau „Mannetake, Ganoderma Lucidum este recunoscută este recunoscută încă de acum patru mii de ani drept o ciupercă medicinală puternică, datorită proprietăților sale asociate cu sănătatea, vindecarea, viața lungă, cunoașterea și fericirea. De fapt, din timpuri străvechi, prezența Ganodermei Lucidum în medicină a fost considerată așa de promițătoare încât valoarea sa medicală a fost atestată într-un text medical chinez vechi de 2000 de ani, cunoscut drept carte de căpătâi a științei medicale orientale. De ani de zile, ciuperca medicinală Ganoderma Lucidum a fost inclusă într-o istorie a medicinii populare pentru contribuția sa în vindecarea tuturor tipurilor de cancere și efectul pozitiv în dezvoltarea sistemului imunitar.
Cu o culoare roșie purpurie și înveliș strălucitor și catifelat Ganoderma Lucidum cu peste 200 de substanțe nutritive, este elementul cel mai apropiat de perfecțiunea nutritivă întâlnit vreodată în natură.
Bogată în germanium organic, triterpenoide, esență hipodermică, antioxidanți, aminoacizi face ca nici o altă formă de vegetație să nu poată fi comparată cu ea.
Ganoderma apare la 2 din 10000 copaci maturi din pădurile dense ale Asiei un lucru întâlnit foarte rar în natură. Aceste păduri tropicale sunt considerate cele mai vechi și mai necompromise de pe planetă, fiind locul de naștere al ingredientelor folosite în industria farmaceutică și în producția de medicamente.
Compania Gano Excel a cărei nume vine din derivatele cuvintelor Ganoderma matură și ciuperca tânără denumită Excelium, aduce în atenția lumii Ganoderma prin extractele standardizate produse utilizând unele dintre cele mai fascinante modalități întâlnite vreodată.
Folosind tehnologia modernă pentru a descifra înțelepciunea antichității 6 feluri de Ganoderma roșie au fost selectate pentru a proba saturația nutritivă. Aceste specii extraordinare sunt cultivate exclusiv într-un mediu organic controlat din Malaezia.
În ultimul timp cercetările despre Ganoderma au evoluat, s-au găsit peste 100 de antioxidanți care reîntineresc organismul la nivel celular și s-au scris sute de publicații despre proprietățile ei de întinerire.
Pe lângă faptul de a contribui mult la tratamentul a diverse boli, Ganoderma Lucidum a devenit așa de populară și pentru proprietățile sale de a extinde durata vieții, crescând vigoarea și vitalitatea organismului. Rolul Ganodermei Lucidum în domeniul medical este impresionant. Chiar dacă rolul în tratamentul cancerului nu are încă un suport medical solid, Ganoderma Lucidum este totuși recomandată fie și doar pentru că nu numai că nu are efecte adverse dar, chiar reduce sau elimină efectele secundare ale medicației alopate. Pe măsură ce oameni din diferite medii încep să fie interesați și contribuie în mare măsură la redescoperirea tratamentelor cu plante medicinale, popularitatea Ganodermei Lucidum crește în mod constant.
Sub continua cercetare extinsă făcută de mulți studenți, precum și de experimentele clinice și analizele efectuate de angajații din spitale, colegii și universități, ba chiar și de producătorii farmaceuticii, potențialul Ganodermei ca medicament eficace, a devenit clar și bine definit. La fel ca și în China antică – unde Ganoderma Lucidum era considerată nu doar un simbol al „prosperității și păcii” sau chiar „subiect de tribut” – așa – numita „plantă miracol” este privită azi de oamenii din lumea modernă ca un potențial elixir al nemuririi.
Cu atât de multe cercetări și dovezi evidente asupra modului în care Ganoderma Lucidum ajută corpul să lucreze eficient, efectiv și optim. Persoanele care conduc aceste cercetări extinse continuă să spere că Ganoderma Lucidum, această ciupercă miracol, aduce o perspectivă strălucitoare asupra umanității în cucerirea longevității.
Ganoderma Lucidum în capsule stabilizează funcțiile organelor slăbite: inima plămânii, ficatul, pancreasul, stomacul și rinichii (după forma celor șase specii de Ganoderma care au fost selecționate ca fiind cele mai eficiente din punct de vedere terapeutic); înlătură toxinele și crește capacitatea de rezistență la îmbolnăvire; reduce rapid suferințele pacienților bolnavi de SIDA; prelungește viața, întârziind îmbătrânirea.

 

Înapoi