Get Adobe Flash player
beneficiile remediilor naturale

Beneficiile remediilor naturale

beneficiile remediilor naturaleDe-a lungul istoriei civilizației, omul a folosit diferite remedii naturale (produse vegetale, produse animale și minerale, factori balneoclimaterici) pentru vindecarea și ameliorarea unor simptome ori pentru tratarea unei boli.

S-au dezvoltat numeroase ramuri ale terapeuticii denumite astăzi generic terapii alternative, complementare sau neconvenționale. La început au existat numai produse naturale, însă, pe măsura trecerii timpului, ele au fost înlocuite cu substanțe de sinteză, create după modelul structurii produșilor naturali. Locul terapiilor alternative a fost luat de terapia alopată.
Una dintre cele mai mari influențe ale timpurilor moderne pare să fie conștientizarea oamenilor că trebuie să se întoarcă la natura lor de bază, la organic. Deși dezvoltarea adusă de tehnologie poate face viața oamenilor mai ușoară, foarte mulți caută cele mai bune alternative organice, care s-a demonstrat că sunt mai eficiente datorită formei lor naturale și a faptului că în general nu au efecte secundare.
Dintre terapiile alternative, fitoterapia (prevenirea, vindecarea sau ameliorarea bolilor cu ajutorul plantelor medicinale) a avut dintotdeauna cea mai mare dezvoltare.
Acest fapt s-a datorat atât diversității speciilor de plante aflate în natură, în comparație cu alte resurse, cât și a faptului că omul, la început, având o alimentație preponderent vegetală a putut observa efectele benefice ale anumitor plante și astfel a apărut această știință empirică de combatere a bolilor încă din cele mai vechi timpuri.
Prin urmare această ramură terapeutică a fost și este prezentă în toate culturile civilizației umane chiar dacă în lumea modernă medicina alopată are un rol primordial.
Un rol important în readucerea în prim plan a acestei discipline terapeutice mai ales în ceea ce privește în menținerea sănătății oamenilor a avut-o influența practicilor medicale orientale. Dintre acestea se remarcă medicina tradițională chineză care prin vastul bagaj de cunoștințe acumulat în decursul a câtorva mii de ani poate furniza informații utile medicinii moderne.
Din marea varietate de plante pe care le folosesc în medicina lor tradițională, chinezii consideră această ciupercă, Ganoderma Lucidum ca fiind „Regele miraculos al plantelor” datorită proprietăților sale medicinale care îmbunătățesc capacitatea organismului de a se vindeca, în timp ce-l ajută pe cel care o folosește să își mențină forma fizică într-o stare bună sporind astfel longevitatea. Pe lângă acestea, Ganoderma Lucidum are proprietatea unică de a contribui la întărirea sistemului imunitar.
Redescoperirea acestei minuni a naturii și avantajul de a putea beneficia oricine de proprietățile ei terapeutice doar prin utilizarea unor produse pe care oamenii le consumă în mod obișnuit prin natura obiceiurilor lor se datorează doctorului Leow Soon Seng și al companiei Gano Excel a cărei fondator este.
Aceste produse îmbină nevoia zilnică de energie furnizată de o cafea de înaltă clasă cu un plus de sănătate dat de proprietățile curative ale Ganodermei Lucidum la care se adaugă un gust plăcut. În plus această soluție oferă avantajul unei terapii de întreținere ușoare și plăcute, fără a fi necesar schimbarea obiceiul de a bea cafea.

 

Înapoi